Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse av vår webbplats. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.

Missbruk av alkohol och droger - vad säger arbetsrätten? När upphör arbetsgivarens ansvar?

Välkommen till vårens Träffpunkt där vi ger dig nycklar till framgångsrik rehab vid missbruk och beroenden. Peter Nordlöv från Core Rehab ger er verktygen att upptäcka, hantera och genomföra det ofta svåra samtalet när missbruk eller beroenden finns närvarande.

Frågorna kring missbruk av alkohol och andra droger har ökat bland våra medlemsföretag. Dessutom finns det oklarheter när och hur arbetsgivaren får använda sig av drogtester. Vilket väger tyngst? Den personliga integriteten eller arbetsgivarens intressen? Ledarskapets roll är central i dessa frågor och vi vill ge dig mer kunskap i ett svårt ämne.

Träffpunkt arrangeras tillsammans med IKEM, och du anmäler dig på deras hemsida via länk nedan.

Innehåll 

  • Du får en grundläggande inblick i logiken bakom de faktorer som binder en person till destruktiva mönster
  • Du kommer kunna se det större sammanhanget i vad som krävs för en förändring samt hur man bäst kan skapa ett sammanhang som kan generera långsiktig förändring på djupet i individens liv
  • Du kommer se vilken roll du har och vilket stöd du har tillgång till


Medverkande

Peter Nordlöw, Core Rehab, är utbildad alkohol- och drogterapeut på University of Minnesota USA och har lång erfarenhet av att jobba med olika beroendeformer.

IKEM:s förhandlingschef Lars Askelöf eller IKEM:s chefsjurist Ulf Nordström föreläser om de arbetsrättsliga ramarna kring missbruk och drogpolicy samt om integritet kopplat till drogpolicy och kameraövervakning.

Kostnad

1 000 kr exklusive moms
Lunch ingår.

Anmälan

Växjö den 6 mars kl 12.00-16.45

Jönköping den 7 mars kl 12.00-16.45

Örebro den 13 mars kl 12.00-16.45

Norrköping den 14 mars kl 12.00-16.45

Malmö den 19 mars kl 12.00-16.45

Stockholm den 21 mars kl 12.00-16.45

Sundsvall den 26 mars kl 12.00-16.45

Göteborg den 28 mars kl 12.00-16.45