Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse av vår webbplats. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.

Renässans eller stagnation för basindustrin - vilken väg väljer Borlänge?

Sedan finanskrisen har Sverige haft en svag utveckling i industrisektorn, jämfört med andra västeuropeiska länder. Bland annat i Tyskland, Österrike och Finland har man återhämtat tappet i industriell produktion och ökat sin produktionsvolym – medan svensk industri har stagnerat. En bidragande orsak är att näringspolitiken inte beaktat industriföretagens förutsättningar.

Hur skulle utvecklingen i Sverige se ut om den hade legat på samma nivå som Tyskland, Österrike eller Finland? Vad skulle detta betyda för jobben och välståndet i Sverige? Vad krävs för att lyckas med industriell förnyelse? Och vad är prislappen för industriell stagnation? Hur ser industrins framtid ut i Borlänge?

För att diskutera detta bjuder nu Industriarbetsgivarna in till seminariet ”Renässans eller stagnation för basindustrin – vilken väg väljer Borlänge?”.

Tid: Onsdagen den 15 maj, kl. 12.00 – 13.30 (lättare lunch från 11.45)
Plats: Domnarvsgården, Kontorsviksvägen 1 i Borlänge

Vid seminariet medverkar Jan Bohman (S), kommunstyrelsens ordförande i Borlänge, Joachim Larsson, Head of Product Development SSAB Europe och Rickard Eriksson, platschef Stora Enso Kvarnsveden för att diskutera industrins framtid i regionen. Dessutom presenterar Industriarbetsgivarnas chefekonom Kerstin Hallsten sina senaste konjunkturspaningar och vd Per Hidesten lyfter några exempel på industrins betydelse regionalt. 

Seminariet är kostnadsfritt inkl. lunch. Anmäl dig här senast fredag 10 maj.