Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse av vår webbplats. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.

Renässans eller stagnation för basindustrin - vilken väg väljer Luleå?

Sedan finanskrisen har Sverige haft en svag utveckling i industrisektorn, jämfört med andra västeuropeiska länder. Bland annat i Tyskland, Österrike och Finland har man återhämtat tappet i industriell produktion och ökat sin produktionsvolym – medan svensk industri har stagnerat. En bidragande orsak är att näringspolitiken inte beaktat industriföretagens förutsättningar.

Hur skulle utvecklingen i Sverige se ut om den hade legat på samma nivå som Tyskland, Österrike eller Finland? Vad skulle detta betyda för jobben och välståndet i Sverige? Vad krävs för att lyckas med industriell förnyelse? Och vad är prislappen för industriell stagnation? Hur ser industrins framtid ut i Luleå?

För att diskutera detta bjuder nu Industriarbetsgivarna in till seminariet ”Renässans eller stagnation för basindustrin – vilken väg väljer Luleå?”.

Tid: Onsdagen den 8 maj, kl. 11.30 – 13.00 (lättare lunch från 11.15)
Plats: Clarion Hotel Sense, Skeppsbrogatan 34 i Luleå

Vid seminariet medverkar Niklas Nordström (S), kommunstyrelsens ordförande i Luleå och Nils Edberg, platschef SSAB Luleå och diskuterar industrins framtid i regionen. Dessutom presenterar Industriarbetsgivarnas chefekonom Kerstin Hallsten sina senaste konjunkturspaningar och förhandlingschef Per Widolf lyfter några exempel på industrins betydelse regionalt. 

Seminariet är kostnadsfritt inkl. lunch. Anmäl dig här senast fredag 3 maj.