Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse av vår webbplats. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.

Renässans eller stagnation för basindustrin - vilken väg väljer Sundsvall?

Sedan finanskrisen har Sverige haft en svag utveckling i industrisektorn, jämfört med andra västeuropeiska länder. Bland annat i Tyskland, Österrike och Finland har man återhämtat tappet i industriell produktion och ökat sin produktionsvolym – medan svensk industri har stagnerat. En bidragande orsak är att näringspolitiken inte beaktat industriföretagens förutsättningar.

Hur skulle utvecklingen i Sverige se ut om den hade legat på samma nivå som Tyskland, Österrike eller Finland? Vad skulle detta betyda för jobben och välståndet i Sverige? Vad krävs för att lyckas med industriell förnyelse? Och vad är prislappen för industriell stagnation? Hur ser industrins framtid ut i Sundsvall?

För att diskutera detta bjuder nu Industriarbetsgivarna in till seminariet ”Renässans eller stagnation för basindustrin – vilken väg väljer Sundsvall?”.

Tid: Onsdag den 22 maj, kl. 12.00 – 13.30 (lättare lunch från 11.45)
Plats: Elite Hotell Knaust, Storgatan 13 i Sundsvall

Vid seminariet medverkar Peder Björk (S), kommunstyrelsens ordförande i Sundsvall, Kristina Enander, chef affärsområde massa på SCA, för att diskutera industrins framtid i regionen. Dessutom presenterar Industriarbetsgivarnas chefekonom Kerstin Hallsten sina senaste konjunkturspaningar och förhandlingschef  Per Widolf lyfter några exempel på industrins betydelse regionalt. 

Seminariet är kostnadsfritt inkl. lunch. Anmäl dig här senast fredag 17 maj.