Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse av vår webbplats. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.

Metaller byts till förpackningar för Industriarbetsgivarnas ordförande

13 november 2017

- Jag gillar svensk basindustri. Det finns fler likheter än olikheter mellan Sandvik och min nya arbetsgivare inom förpackningsindustrin, BillerudKorsnäs. Så säger Petra Einarsson angående hennes nya uppdrag som VD och koncernchef på Industriarbetsgivarnas medlemsföretag BillerudKorsnäs.

För två veckor sedan blev det klart att Industriarbetsgivarnas styrelseordförande, Petra Einarsson slutar som vd på Sandvik Materials Technology, vilket är ett av tre affärsområden inom Sandvik AB, verkstadskoncern inom gruv- och bergbrytning, metallbearbetning och materialteknik. Petra Einarsson börjar sin nya tjänst på BillerudKorsnäs vid årsskiftet 2017-2018.

- Jag har arbetat på Sandvik i nästan 30 år så nu känns det spännande att byta företag och bransch. Jag har följt mitt hjärta och tycker att det är en ynnest att få hinna med ytterligare en bransch inom basindustrin. Om jag inte hade vågat testa något nytt nu så tror jag att jag hade ångrat det vid livets slut, berättar hon.

Petra Einarsson tillträdde som ordförande för Industriarbetsgivarna under sommaren 2016 och hon har varit ledamot i styrelse sedan 2013. Styrelsen består av representanter från alla våra branscher.

- Det är spännande att sitta med i styrelsen för Industriarbetsgivarna. Det finns fler likheter än olikheter mellan branscherna så bytet är egentligen inget gigantiskt kliv för mig. Sandvik och BillerudKorsnäs är båda beroende av forskning, ligger i framkant, sätter industristandarden och förnyas ständigt. De har långa cykler, tunga kapitalintensiva processer och stora investeringar. Dessutom är hållbarhetsfrågorna så naturligt inbäddade i affären, produktionen, erbjudandet till kunden, forskningen och hos medarbetarna. Hållbarhet ligger inte vid sidan av. Jag fascineras av båda företagen, att de är så avancerade verksamheter, säger Einarsson.

Vi önskar Petra Einarsson grattis till den nya tjänsten!