Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse av vår webbplats. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.

Seminarium i samband med LO-rapporten Sexuella trakasserier i arbetslivet

16 april 2018

Måndag 16 april släpper LO rapporten "Kvinnlig fägring och machokultur?"
Per Hidesten medverkar i ett seminarium i samband med LO-rapporten

Per Hidesten, VD Industriarbetsgivarna, kommer den 16 april kl.14-15.30 att delta i en paneldiskussion tillsammans med Tomas With, vice ordförande IF Metall, Per Holmberg, förste vice ordförande Kommunal och Maria Nyberg, enhetschef Verksamhetsenheten Handel.
 
Panelen kommer att diskutera villkoren för LO-förbundens medlemmar när det handlar om sexuella trakasserier och vad som krävs av lagstiftning och arbetsplatsarbete för att förebygga oönskade sexuella beteenden på arbetsplatsen. Bakgrunden är en rapport om sexuella trakasserier som LO presenterar idag.
 
Exempel på frågeställningar är:
 
Hur har ni märkt av metoo bland era medlemmar/i ert arbete?
Hur arbetar ni idag för att hantera fall av sexuella trakasserier och verkar ni för att förebygga grov jargong, sexism och sexuella trakasserier?
Bör lagstiftningen skärpas eller räcker det med överenskommelser i kollektivavtal och mellan parterna?
Vilket stöd behöver arbetsgivare för att bli bättre på att motverka, upptäcka och finnas som hjälp vid sexuella trakasserier? Hur kan arbetsgivare bli bättre på att få en kultur fri från sexism? 
 
Seminariet sänds i LO play (länk