Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse av vår webbplats. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.

Kostnad för medlemskap

Vad avgiften blir beror på vilket verksamhetsområde ditt företag har och därmed vilket förbund inom Industriarbetsgivarna du blir medlem i samt hur stort ditt företag är.

Serviceavgiften till Industriarbetsgivarna är 0,114 procent av företagets bruttolönesumma från föregående år. Lägsta avgift är 1 900 kronor per år. Serviceavgiften är avdragsgill i deklarationen.

Medlemsavgiften till våra förbund varierar något:

 • Byggnadsämnesindustriförbundet (BÄF) 0,006 procent av företagets bruttolönesumma. Minimiavgift 1000 kr/år.
 • Gruvornas Arbetsgivareförbund (GAF): Ingen medlemsavgift.
  Medlemsskap  i GAF innebär även medlemskap i branschförbundet SveMin.
  Läs mer om SveMins avgifter här.
 • Skogsindustrierna Arbetsgivareförbundet: 0,02 procent av företagets bruttolönesumma. 
  Medlemsskap  i Skogsindustrierna Arbetsgivareförbundet innebär även medlemskap i branschförbundet Föreningen Sveriges Skogsindustrier (Skogsindustrierna) .
  Läs mer om Skogsindustriernas avgifter här. 
 • Stål och Metall Arbetsgivareförbundet: Ingen medlemsavgift.
 • SVEMEK: 0,02 procent av företagets bruttolönesumma. Minimiavgift 70 kr/år.


Medlemsavgiften är inte avdragsgill.

Medlemskap i något av ovanstående fem ingående förbund i Föreningen Industriarbetsgivarna innebär även medlemskap i Föreningen Svenskt Näringsliv.

Årsavgift till Svenskt Näringsliv
Årsavgiften till Svenskt Näringsliv är företagets lönesumma minus 500 000 kronor gånger 0,081 procent, varav 0,011 procent är serviceavgift och avdragsgill. Lägsta årsavgift är 450 kronor.

Årsavgiften för företag med fler än 249 årsanställda eller företag som ingår i en koncern med fler än 249 anställda är 0,063 procent på summan av företagets lönesumma och rörelseresultat efter avskrivningar. Rörelseresultatet ska vara positivt för att räknas med och begränsas till belopp motsvarande lönesumman. 0,008 procent av 0,063 procent är serviceavgift och därmed avdragsgill.

Fakturering 
Samtliga avgifter faktureras av Svenskt Näringsliv Service AB och betalas från och med inträdesmånaden. Årsavgiften delas på två faktureringstillfällen och gäller för medlemskap innevarande halvår. Faktureringen sker i april och i oktober varje år. Du väljer på inträdesansökan om du vill ha en digital faktura eller en i papper.