Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse av vår webbplats. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.

Renässans eller stagnation för basindustrin - vilken väg väljer Helsingborg?

Sedan finanskrisen har Sverige haft en svag utveckling i industrisektorn, jämfört med andra västeuropeiska länder. Bland annat i Tyskland, Österrike och Finland har man återhämtat tappet i industriell produktion och ökat sin produktionsvolym – medan svensk industri har stagnerat. En bidragande orsak är att näringspolitiken inte beaktat industriföretagens förutsättningar.

Hur skulle utvecklingen i Sverige se ut om den hade legat på samma nivå som Tyskland, Österrike eller Finland? Vad skulle detta betyda för jobben och välståndet i Sverige? Vad krävs för att lyckas med industriell förnyelse? Och vad är prislappen för industriell stagnation? Hur ser industrins framtid ut i Helsingborg?

För att diskutera detta bjuder nu Industriarbetsgivarna in till seminariet ”Renässans eller stagnation för basindustrin – vilken väg väljer Helsingborg?”.

Tid: Måndag den 3 juni, kl. 12.00 – 13.15 (lättare lunch från 11.45)
Plats: Elite Hotel Marina Plaza, Kungstorget 6, Helsingborg

Vid seminariet medverkar Peter Janson (C), kommunalråd i Helsingborg, Ola Linde, vd Hjort-conveyor AB och Thomas Jansson, AB Bröderna Jansson – Nissavarvet för att diskutera industrins framtid i regionen. Dessutom bjuder Industriarbetsgivarnas vd Per Hidesten på en ekonomisk utblick och lyfter några exempel på industrins betydelse regionalt. 

Seminariet är kostnadsfritt inkl. lunch. Anmäl dig här senast onsdag 29 maj.