Boliden får Industrins Jämställdhetspris 2013

14 oktober 2013

Nyhet Metallföretaget Boliden tilldelas Industrins Jämställdhetspris 2013. Priset delades ut av näringsminister Annie Lööf under Industridagen i Göteborg på måndagen. "Jämställdhet är en självklarhet i ett företag som bygger på en sund kultur", säger Bolidens VD, Lennart Evrell som mottog priset. "Det handlar om att få bästa möjliga kompetens".

Vinnaren har utsetts av en jury bestående av företrädare för arbetsgivar- och arbetstagarförbund inom industrin. Juryns motivering lyder:

”Ett företag inom en av våra viktigaste basindustrier har genom medvetna satsningar fått kvinnor att bli bergarbetare och har ett smältverk med en majoritet kvinnor i ledningen. Det här är företaget som befordrar personal under deras föräldraledighet och tidigt tryckte på betydelsen av pappaledighet. Företaget spränger därmed inte bara berg, utan också många fördomar om gruvbranschen. Industrins jämställdhetspris 2013 går till Boliden.”PerHidesten_130x166px.jpg

- Det är verkligen roligt att basindustrin är med och driver utvecklingen mot ökad jämställdhet, säger Per Hidesten, VD på Industriarbetsgivarna.

Läs pressmeddelandet

Mer information

Läs mer om Industridagen
Till artikeln om livesändningen
Till artikeln "Så utvecklar vi svensk industri"