Följ Euroskills 2014!

3 oktober 2014

Nyhet I torsdags drog tävlingarna i Euroskills i Lille igång. Sveriges landslag är på plats för att tävla mot Europas mest yrkesskickliga ungdomar. Laget består av 22 svenska lagmedlemmar, invigningen ägde rum i Grand Palais de Lille. Tillsammans är det runt 400 ungdomar från 25 europeiska länder som är med och tävlar under dagarna.

- Euroskills är ett bra tillfälle att skapa uppmärksamhet kring yrkesutbildningar och i de yrken som vi tävlar, svets, automation och industrielektriker finns ett ständigt behov av kompetens, säger Per Hidesten, vd Industriarbetsgivarna. 

Euroskills är europeiska yrkestävlingar för ungdomar upp till 25 år. Innan Euroskills i Lille har varje land arrangerat yrkestävlingar i sina egna länder för att sedan kvalificera in till finalen som pågår under helgen. Tävlingen ger en möjlighet för medlemsstater, internationella industripartners, myndigheter och utbildningsinstitutioner att samlas och sprida yrkeskompetens i världsklass. De tre tävlingsdagarna är en helhetsupplevelse och inspirationskälla.
 
Vår svetsare Jimmie Karlsson är i full gång med sin uppgift. (Se bilden ovan)
 
-Jimmie har hittills gjort det mycket bra och är med och kämpar om topp femplacering. Det är väldigt lite som skiljer om det blir medalj eller ej, säger Jimmies coach Jörgen Persson. Jörgen fungerar också som domare i tävlingen där 13 länder deltar.
Tävlingen äger rum i Lille Grand Palais på följande datum: 
Torsdag 2 oktober kl.9:00 till 17:30 
Fredag 3 oktober kl. 9:00 till 17:30 
Lördag, 4 oktober kl. 9:00 till 13:00
 
Läs mer om Euroskills här
 

 

Fredrik Gunnarsson Ansvarig Kompetensförsörjning
Mobil: 072-744 67 31
Arbete: 08-762 67 31
Email: fredrik.gunnarsson@industriarbetsgivarna.se

_HFA1108_web.jpg