Invigningen av Industrin tar matchen

1 juli 2014

Almedalen Invigningen av Industriområdet avrundades med att auktionen över årets skylt påbörjades. Industriområdesskylten i år har skapats av couture-designern Lars Wallin. Auktionen sker över twitter med hashtagen #industriauktionen. Vid seminariets slut hade Lars Idermark, Södras vd, lagt det högsta budet på 10 000 kronor. Men budgivningen lär fortsätta.

Svenskt Näringslivs vd Carola Lemne lyfte industrins betydelse för skapandet av välståndet i Sverige. Hur viktigt det är att fler vill och orkar investera och utveckla industrin i Sverige.

Lars Idermark, koncernchef för skogsindustriföretaget Södra, talade mycket om investeringen i Södra Cell Värö. Där har Södra i år aviserat en investering om 4,2 miljarder kronor. Det är den största aviserade investeringen i Sverige i år.

Betydelsen för samhället lokalt i Värö i Halland är omfattande. Det vittnade den socialdemokratiska riksdagsledamoten Adnan Dibrani från Halland om. Investeringen är även ett avgörande steg för Södras ställning på världsmarknaden för pappersmassa.

”Södra är världsledande inom blekt barssulfatmassa. Vi vill investera för att fortsätta vara där”, sa han.

Skogsindustriernas vd, Carina Håkansson, presenterade veckans program i industriområdet. Den officiella invigningen skedde genom att Gotlands landshövding, Cecilia Schelin Seidegård, avtäckte skylten.