Stort behov av ny kompetens inom stålindustrin där Teknikcollege är en viktig del av lösningen

6 februari 2014

Nyhet Gymnasievalet närmar sig, samtidigt identifieras ett behov av mer kompetent personal inom industrin. Idag består stål- och verkstadsindustrin av viktiga företag från södra till norra Sverige. I området Hagfors/Munkfors kommer det i framtiden finnas ett stort behov av välutbildad arbetskraft. Det är viktigt att stärka kontakten mellan näringsliv och industri i skolan, för att visa på hur teori fungerar i praktiken.

Industriarbetsgivarna arbetar mycket aktivt med Teknikcollege och vill uppmana våra medlemsföretag att engagera sig i denna riksomfattande modell för kompetensförsörjning. Vill ni veta mer om vårt arbete med Teknikcollege och hur ni kan engagera er, ta kontakt med Fredrik Gunnarsson, vår ansvarige vad gäller kompetensförsörjning.

Styrgruppen för Teknikcollege i Hagfors skriver i en debattartikel att stålindustrin har en ljus framtid med flera arbetsmöjligheter i framtiden. Med en expanderande stålindustri ökar även behovet av att rekrytera nya medarbetare, då flera medarbetare inom stålindustrin förväntas gå i pension inom de närmsta tio åren. Stålindustrin står inför en framtid med flera utmaningar som i sin tur kan generera olika utvecklingsmöjligheter för ny kompetent personal. Det finns ett stort behov av ny bred kompetens från olika utbildningsområden där gymnasiets yrkesprogram, industritekniska programmet (TOP) och studieförberedande Teknikprogrammet är viktiga för framtida rekrytering.


Läs debattartikeln här.
 

Fredrik Gunnarsson Ansvarig Kompetensförsörjning
Mobil: 072-744 67 31
Arbete: 08-762 67 31
Email: fredrik.gunnarsson@industriarbetsgivarna.se

_HFA1108_web.jpg