Uttagningstävlingen i Yrkes-SM i svetsning avgjord

17 februari 2014

Nyhet Sedan flera år arrangeras SM i svetsning där Industriarbetsgivarna (SVEMEK) är huvudman tillsammans med IF Metall.

SM i svetsning arrangeras varje jämnt år med syftet att öka intresset för svetsning i Sverige och samtidigt ge ungdomar en möjlighet att visa sin kompetens.

”Tävlingar i yrkesskicklighet bidrar till ökad status för yrket och bidrar också positivt till marknadsföringen för att rekrytera framtida arbetskraft”, säger Fredrik Gunnarsson, ansvarig för yrkestävlingar hos Industriarbetsgivarna. 

Den 7-8 februari hölls uttagningstävlingen på Ekbackeskolan i Osby. Totalt deltog 30 ungdomar och det blev hemmaskolan som tog hem de tre första platserna. Vann gjorde Jimmie Karlsson följd av Dominykos Svazos och Jessika Nordstrand.

”För första gången finns en tjej med bland dem som går vidare till Yrkes-SM. Yrkes-SM arbetar för att få in fler engagerade tjejer i tävlingen. Att Jessika nu lyckades så bra är en mycket viktig signal och inspiration till andra tjejer som är intresserade av tekniska yrken, att jobba i industrin ger alla förutsättningar för stimulerande jobb och teknisk utveckling”, säger Fredrik Gunnarsson.

På fjärde plats kom Philip Fryk, Bessemerskolan i Sandviken och på femte plats kom Martin Höglund, Sundsvalls gymnasium. De fem ungdomarna kommer att göra upp i Yrkes-SM i svetsning 14-16 maj i Umeå.

Vill du veta mer om yrkestävlingar, ta kontakt med vår ansvarige i kompetensförsörjningsfrågor, Fredrik Gunnarsson.
 

Fredrik Gunnarsson Ansvarig Kompetensförsörjning
Mobil: 072-744 67 31
Arbete: 08-762 67 31
Email: fredrik.gunnarsson@industriarbetsgivarna.se

_HFA1108_web.jpg