Bäst i Europa – men ingen medalj i Yrkes-VM

17 augusti 2015

Femma, sjua och tolva och en Medallion of Excellence. Det är facit för Industriarbetsgivarnas del av yrkeslandslaget som tävlat klart i Yrkes-VM, World Skills, i Sao Paulo, Brasilien.

Industriarbetsgivarna ansvarar tillsammans med fackförbundet IF Metall för yrkeslandslagets tävlande inom svets, mekatronik och industriel. 

Simon Mattsson tävlade som industrielektriker och slutade på en femte plats, vilket gör honom till bäst i Europa. Simon förärades även med en Medallion of Excellence. Detta är en utmärkelse som tilldelas tävlande med exceptionellt hög kvalitet och höga poäng i respektive yrkeskategori.

Jonas Köre och Jonathan Lukacs tävlade i lag som automationstekniker och kammade hem en sjunde plats, det innebär att de är bäst i Norden. Också Jonas och Jonathan belönades med en Medallion of Excellence.

Jimmie Karlsson tävlade som svetsare och slutade på tolfte plats.

Medaljskörden kom i andra delar av yrkeslandslaget. Det blev till slut tre medaljer. Silver till fordonslackeraren Frida Gustafsson i Car painting. Silver till dekoratören Sara Andersson i Visual merchandising/Window dressing och brons till hudterapeuten Emmastina Dannered i Beauty Therapy

Bilder från Yrkes-VM och på de tävlande finns på Yrkeslandslagets Flickr-konto 
Rörliga bilder från Yrkes-VM finns på Yrkeslandslagets YouTube-konto