Grattis till guldmedaljen, Johannes!

Foto Viktor Fremling/WorldSkills Sweden 

Grattis till guldmedaljen, Johannes!

7 december 2016

I förra veckan avgjordes EuroSkills i Göteborg! När medaljerna hade delats ut på söndagskvällen stod det klart att vår industrielektriker Johannes Jonsson från Villands Vånga i Skåne vann guldet!

- Att vinna guld var en fantastisk upplevelse! Jag hade aldrig trott att jag skulle vinna eftersom jag inte var helt nöjd med mina tävlingsdagar, tydligen räckte det ändå. Jag har haft mycket bra stöttning från mina coacher som flera av dem har egna erfarenheter av yrkestävlingar, det har betytt mycket, säger Johannes, som till vardags arbetar på företaget PMA AB i Kristianstad.

Han berättar vidare att Team Sweden med övriga tävlande och lagledare har varit viktiga i förberedelserna.
- De har betytt mycket för stabiliteten och tryggheten, man har kunnat fokusera helt på vad man ska prestera.

- Ett stort plus för Johannes är att han har kunnat träna en hel månad på sina uppgifter tack vare att hans företag har ställt upp, det tror jag är en starkt bidragande orsak till framgången, säger Fredrik Gunnarsson som ansvarar för yrkestävlingar hos Industriarbetsgivarna.

- Vi vet att andra länder tränar stenhårt inför tävlingarna och ska vi vara med och hävda oss internationellt är det nödvändigt med bra förberedelser, fortsätter han.

När Johannes återhämtat sig från tävlingen och vant sig vid att vara guldmedaljör väntar en ny utmaning, WorldSkills Competition i Abu Dhabi i oktober 2017.

- Jag är tävlingsmänniska så nu handlar det om att ladda om och göra allt för att göra om bedriften i Yrkes-VM, jag kommer inte att lämna något åt slumpen, avslutar Johannes.

Vi tackar även våra övriga tävlande och experter för fina insatser och önskar alla lycka till i WorldSkills Competition i Abu Dhabi.

Läs mer om EuroSkills i Göteborg här
Läs mer om yrkestävlingar här

Fredrik Gunnarsson Ansvarig Kompetensförsörjning
Mobil: 072-744 67 31
Arbete: 08-762 67 31
Email: fredrik.gunnarsson@industriarbetsgivarna.se

_HFA1108_web.jpg