Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse av vår webbplats. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.

Medlingen i hamnstrejken är avbruten

8 december 2016

Medlingen är avbruten och hamnen i Göteborg har i dagsläget kapacitet för 80 procent. Just nu råder det blockad mot övertidsarbete och nyanställning. Ett medlemsmöte äger rum 14 december.

Det var den 8 november som Svenska Hamnarbetarförbundet avdelning 4 inledde en övertidsblockad, nyanställningsblockad och inhyrningsblockad mot APMTerminals som skulle gälla till och med 31 december 2016 klockan 24.00. På stålföretaget Ovako ser man mycket allvarligt på strejken.

-   Vi måste få fram vårt gods men i och med konflikten vid Göteborgs hamn, så hotas våra affärer utanför Europa. Det är relationer med företag som har tagit många år att bygga upp och det är inte säkert att vi kan återfå förtroendet. Våra kunder har låg förståelse för att material inte kommer fram. När detta nu händer vid upprepade tillfällen så börjar de ifrågasätta affärerna med oss på Ovako, berättar Ted Lundström, ansvarig för gruppinköp transport- och logistiktjänster på Ovako.

Nyhet från 24 november: Medlingsinstitutet kopplas in i hamnkonflikten
Nyhet från 18 november: Medlemsföretag påverkas allvarligt av hamnstrejken
Nyhet från 15 november: Strejk i Göteborgs hamn