Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse av vår webbplats. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.

Medlingsinstitutet kopplas in i hamnkonflikten

24 november 2016

En lösning på konflikten i Göteborgs Hamn är förhoppningsvis nära. Sveriges Hamnar och Hamnarbetarförbundet avdelning 4 ska koppla in Medlingsinstitutet i så kallad frivillig medling.

De stridsåtgärder som fortfarande pågår mot Sveriges Hamnar och APM Terminals kommer att avbrytas under tiden medling pågår. Det framgår av ett pressmeddelande från Transportföretagen på torsdagen.

- Vi har stor tilltro till Medlingsinstitutet och hoppas att vi därigenom kommer nå fram till en hållbar och långsiktigt lösning på situationen, säger Joakim Ärlund, vd för Sveriges Hamnar.

- Att Hamn4an har accepterat att avbryta stridsåtgärderna under medlingen ger medlarna förutsättningar att föra en konstruktiv dialog med parterna, säger Joakim Ärlund.

Den 8 november inledde Svenska Hamnarbetarförbundet avdelning 4 övertidsblockad, nyanställningsblockad och inhyrningsblockad (blockaden omfattar inte registrerade blixt helgfria vardagar mellan 07.00 - 16.00) mot APM Terminals och gäller till och med 31 december 2016 klockan 24.00.

Nyhet från 18 november: Medlemsföretag påverkas allvarligt av hamnstrejken
Nyhet från 15 november: Strejk i Göteborgs hamn