Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse av vår webbplats. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.

Utredningen om strejkrätten dröjer för länge

25 augusti 2017

I snart två års tid har konflikten mellan Svenska hamnarbetarförbundet och APM Terminals i Göteborg pågått. Konflikten i hamnen drabbar stora delar av svensk basindustri, näringslivet och indirekt den svenska välfärden. Regeringen tillsatte en utredning om konflikten under sommaren men en lagstiftning kommer sannolikt inte på plats förrän tidigast årsskiftet 2018/2019.

Arbetsmarknadsnytt har rapporterat om den växande kritiken över att regeringens utredning dröjer. Industriarbetsgivarnas vd Per Hidesten konstaterar för Arbetsmarknadsnytt att läget är allvarligt.

Jag är förvånad över att lagstiftaren tar sådana här risker med svensk exportindustri. Det här borde var en enkel och begränsad utredning och det kan inte vara svårt att utreda på ett säkert sätt, säger Per Hidesten, till Arbetsmarknadsnytt.

– Vi välkomnar utredningen om strejkrätten, men är starkt kritiska mot att den tillåts dra ut på tiden. Vi har inte tid att vänta till efter valet. Våra medlemmar drabbas dagligen av den pågående konflikten, säger Per Hidesten.

Ta del av hela Arbetsmarknadsnytts artikel här. 

 

långsam utredning kan sänka hamnen.png