Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse av vår webbplats. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.

Industriarbetsgivarna inleder samarbete med Aon Hewitt om marknadslöneinformation

3 oktober 2018

Syftet med avtalet är att stärka Industriarbetsgivarnas rådgivning till de mindre medlemsföretagen i frågor om lönesättning och marknadslöner för olika befattningar/roller.

Det innebär att företag med färre än 50 anställda som kontaktar Industriarbetsgivarnas rådgivning kan få ett bra stöd i frågor om vad som kan vara en adekvat marknadslön för flera olika befattningar, till exempel inför en nyanställning. Övriga företag rekommenderas att kontakta Aon Hewitt för ytterligare stöd. 

Avtalet ger alla Industriarbetsgivarnas medlemsföretag, oavsett storlek, 20 procent rabatt på Aon Hewitts övriga tjänster, som lönekartläggningar och arbetsvärderad lönestatistik.

Aon Hewitt AB är ett globalt företag och tjänsteutbudet i Sverige erbjuder företag och organisationer bland annat en tillförlitlig marknadslönedatabas för olika kategorier av medarbetare. Marknadslöneinformation är ett bra stöd i lönebildningsprocessen och minimerar risken att tappa nyckelpersoner genom bristande marknadsanpassning av lönerna. Marknadslöneinformationen hämtas från de företag som har tecknat samarbetsavtal med Aon Hewitt, vilket garanterar kvalitet och anonymitet i data. För närvarande omfattar databasen över 100 000 individuppgifter.

Frågor besvaras av:
per-olof.storsten@industriarbetsgivarna.se
karin.trigell@aon.se