Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse av vår webbplats. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.

Är du vår nya kommunikatör?

8 november 2018

Till Industriarbetsgivarna söker vi nu en kommunikatör. Din uppgift blir att ta initiativ till samt genomföra kommunikativa insatser i alla typer av kanaler i syfte att nå ut och nå fram till våra målgrupper. Fokus i tjänsten ligger på extern kommunikation, men ansvaret gäller även den interna kommunikationen.

Dina arbetsuppgifter består övergripande av​:

  • Skribentuppgifter. Du behöver kunna skriva utkast till pressmeddelanden, korta texter till hemsidan, samt underlag till nyhetsbrev och presentationer.
  • Produktion. Du behöver ha vana av att skriva inlägg i sociala medier, filma och ta fram infographis.
  • Omvärldsbevakning och nyhetsvärdering. Du behöver vara van vid att värdera omvärldshändelser och hur de påverkar organisationen och dess frågor.
  • Projektledning. Du förväntas att självständigt driva både större och mindre kommunikationsrelaterade projekt.
  • Publicering i olika verktyg. Du behöver kunna använda i olika webbpubliceringsverktyg samt ha erfarenhet av bildhanteringsprogram.

Tjänsten är placerad på kommunikationsenheten. Du kommer att arbeta i nära samarbete med kommunikationschefen, som du också rapporterar till. Vi tillämpar sex månaders provanställning.

Personlighet och bakgrund
Som kommunikatör måste du ha ett tydligt driv, vara nyfiken, idérik och serviceinriktad. Du bör ha en vilja att avsätta tid för engagemang i organisationen och ha lätt för att samarbeta. Du bör ha erfarenhet av att arbeta med kommunikation genom olika kanaler, såväl traditionella som nya medier. Tjänsten kräver att du kan arbeta både självständigt och i grupp.

Vi tror att du har några års erfarenhet av liknande arbete, gärna inom ramen för en opinionsbildande verksamhet såsom exempelvis från ett politiskt parti, branschorganisation eller pr-byrå.

Som person har du ett stort samhällshällsintresse, är pedagogisk och förtroendegivande. Du har erfarenhet av att driva frågor framåt men även av att arbeta med samverkan och dialoginriktade processer med ansvariga chefer och medarbetare inom organisationen. Akademisk utbildning är ett krav och statsvetenskap, juridik, nationalekonomi eller journalistik är meriterande.

Låter detta som du? Välkommen med din ansökan senast den 30 november 2018 till  karin.johansson@industriarbetsgivarna.se. Notera att urval och intervjuer sker löpande och att tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden löpt ut. 

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Marina Lähteenmaa, kommunikationschef på Industriarbetsgivarna på e-post marina.lahteenmaa@industriarbetsgivarna.se eller mobil: 072-247 50 33.
 

Industriarbetsgivarna är arbetsgivarorganisationen för stål-, metall-, gruv-, massa-, pappers-, sågverks-, byggnadsämnes- och buteljglasindustri samt svetsmekanisk industri. Industriarbetsgivarna företräder nära 1 000 medlemsföretag med cirka 90 000 anställda. Svensk basindustri är en stark motor för svensk ekonomi och står för en nettoexport på 135 miljarder kronor och cirka 260 miljarder kronor i sammanlagt exportvärde.

Marina Lähteenmaa Kommunikationschef
Mobil: 072-247 50 33
Arbete: 08-762 67 57
Email: marina.lahteenmaa@industriarbetsgivarna.se

_HFA3769_web.jpg