Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse av vår webbplats. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.

”Hamnstrejken hotar jobb och tillit”

6 februari 2019

De landsomspännande hamnstrejkerna hotar den svenska industrin genom att slå mot dess konkurrenskraft. Hot uppstår mot både Sveriges välfärd och sysselsättning. Det skriver Industriarbetsgivarnas styrelse i ett antal debattartiklar i dag.

Industriarbetsgivarnas styrelse uppmanar parterna i hamnkonflikten att komma till en lösning och menar att de som bär ansvaret för konflikten är Hamnarbetarförbundet. De påpekar att svensk industri är högeffektiv med stark utrikeshandel, men samtidigt är exporten är särskilt utsatt för konfliktens konsekvenser.

”Hamnstrejken kan få vittgående konsekvenser för basindustrins konkurrensförmåga och synen på investeringsklimatet samt även för tilliten till vår svenska modell med ordning och reda enligt industriförbundsprincipen. Självfallet har företag och fack olika intressen. Men vi försöker komma överens och hitta lösningar. Hamnarbetarförbundets agerande underminerar emellertid rådande normer på arbetsmarknaden och hotar den samarbetsförmåga som har byggt Sverige. Låt oss i stället tillsammans fortsätta att värna den svenska modellen”, avslutar de.

Svenska Dagbladet: ”Hamnstrejken hotar svensk industri”

Barometern: "Hamnstrejken hotar jobb och tillit"

fPlus Debatt: ”Hamnstrejken hotar svensk industri”

Svenska Dagbladet: "”Hamnarbetarförbundet vill rucka på viktig princip”

 

Marina Lähteenmaa Kommunikationschef
Mobil: 072-247 50 33
Arbete: 08-762 67 57
Email: marina.lahteenmaa@industriarbetsgivarna.se

_HFA3769_web.jpg