Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse av vår webbplats. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.

Allt du behöver veta om Avtal20

16 oktober 2019

Förberedelserna för avtalsförhandlingarna är i full gång. Under rubriken ”Avtal20” samlar vi senaste nytt om avtalsrörelsen.

På sidan Avtal20 förklarar vi vanliga begrepp som exempelvis märket, kollektivavtal och avtalsförhandlingar. Vi presenterar våra avtalsområden, våra fackliga motparter och en tidplan för förhandlingarna. Du hittar också en ordlista över vanliga ord och begrepp i avtalsförhandlingarna, samt frågor och svar om de vanligaste frågorna man stöter på.

Under Avtalsnyheter hittar du pressmeddelanden och nyhetsnotiser med senaste nytt. Här hittar du också nyhetsbrevet Avtalsnytt som är Industriarbetsgivarnas nyhetsbrev för avtalskommunikation.

Den 20 december i år byter vi yrkanden med våra fackliga motparter och den 31 mars nästa år ska förhandlingarna vara avslutade. Två månader senare, den 31 maj, ska SVEMEK-avtalen och arbetaravtalen för Byggnadsämnesförbundet vara klara. 

– I avtalsförhandlingarna handlar det om att ha kontroll på kostnaderna, särskilt när vi ser en tydlig inbromsning i ekonomin. Fokus kommer att ligga på kostnadskontroll och få en nedväxling av löneökningstakten, säger Industriarbetsgivarnas förhandlingschef Per Widolf i ett filmklipp.

Klicka här för att besöka Avtal20-sidan

Kolla gärna in filmklippet om hur Industriarbetsgivarna förbereder sig för avtalsförhandlingarna.

Se filmen med förhandlingschef Per Widolf

 

Per Widolf Förhandlingschef
Mobil: 070-552 67 24
Arbete: 08-762 67 24
Email: per.widolf@industriarbetsgivarna.se

_HFA1308_web.jpg

Kristina Karmestedt Estman Biträdande förhandlingschef
Mobil: 070-524 67 81
Arbete: 08-762 67 81
Email: kristina.karmestedt-estman@industriarbetsgivarna.se

_HFA3997_web.jpg