Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse av vår webbplats. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.

Gilla Jobbet – arbetsmarknadens parter samverkar för bättre arbetsmiljö

28 mars 2019

EVENEMANG. Gilla Jobbet är arbetsmarknadens parters unika satsning för att inspirera till ett förebyggande och hälsofrämjande arbetsmiljöarbete på landets arbetsplatser. Nästa konferens genomförs i Stockholm den 24 oktober 2019.

Gilla Jobbet arrangeras av AFA Försäkring, Prevent och Suntarbetsliv tillsammans med arbetsgivarorganisationer och fack inom den privata sektorn samt kommun- och regionssektorn. Under våren 2020 kommer Gilla Jobbet genomföras på flera orter, mer information om det kommer under våren 2019. Det är en mötesplats med seminarier, föreläsningar och utställning där forskare och praktiker inspirerar till ett gott arbetsliv och skapar engagemang i arbetsmiljöfrågor. 

Gilla Jobbet genomförs kostnadsfritt för deltagarna men med en så kallad no-show avgift om 500 kr.

Mer information på GillaJobbet.se

10 000 kr i bidrag för ökat samarbete

Arbetsmiljöpeppen.png

Arbetsmiljöpeppen är ett bidrag på 10 000 kronor till chefer och skyddsombud på privata företag som vill förbättra arbetsmiljön tillsammans. Det kan användas till utbildning och arbetsmiljösatsningar. Så kroka arm och gå till Gilla Jobbet tillsammans! Så fort ni har anmält er har ni möjlighet att ansöka om bidraget. 

Läs mer här


 

Gilla Jobbet startades av arbetsmarknadens parter 2011 eftersom det saknades en gemensam arena där arbetsmiljöfrågan kunde lyftas. Att satsa på arbetsmiljö är inget nytt, det har arbetsmarknadens parter gjort genom sina bolag AFA Försäkring, Prevent och Suntarbetsliv sedan decennier tillbaka. Det som är unikt med Gilla Jobbet är att alla organisationer är med i projektet – detta för att sätta fokus på och höja prioriteringen av arbetsmiljöfrågan.

En viktig del i Gilla Jobbets uppdrag är att bidra till att omsätta forskningsresultat till praktisk tillämpning och ge stöd och verktyg till målgrupperna så de kan tillämpa kunskapen på arbetsplatsen.

Viktoria Lundqvist Arbetsrättsjurist, förhandlare
Mobil: 070-341 77 36
Arbete: 08-762 72 22
Email: viktoria.lundqvist@industriarbetsgivarna.se

_HFA0939_web.jpg