Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse av vår webbplats. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.

Nytt chefsverktyg för hälsofrämjande ledarskap

15 april 2019

NYHET. Många chefer behöver tips och råd om hur man skapar en hållbar arbetsmiljö där alla trivs och känner sig delaktiga. Prevent har tillsammans med Svenskt Näringsliv, LO och PTK tagit fram ett enkelt webbverktyg som hjälper till med det.

Ett hälsofrämjande ledarskap är att aktivt främja och förstärka sådant som fungerar bra i en organisation. Att i vardagen ständigt ha fokus på hälsoaspekten är dock inte helt enkelt. Därför har Prevent, på uppdrag av arbetsgivare och fackförbund, tagit fram ett webbaserat verktyg för att stötta chefer i det hälsofrämjande ledarskapet. Verktyget är kostnadsfritt och ger konkreta tips och råd om hur man kan jobba effektivt med att skapa en bra arbetsmiljö.

– Ett hälsofrämjande ledarskap är mer än bara fruktkorgar och lunchjogg. För att lyckas med ett hälsofrämjande ledarskap bör det vara en del av organisationens affärsstrategi. Prevents webbverktyg möjliggör det. Det är enkelt både att använda och att anpassa efter behoven i just din verksamhet, säger Viktoria Lundqvist som är arbetsrättsjurist och förhandlare hos Industriarbetsgivarna.

Läs mer och kom igång på prevent.se
 Prevent är en ideell organisation som ägs av Svenskt Näringsliv, LO och PTK. Organisationen underlättar för arbetsplatserna att skapa en god arbetsmiljö genom att informera, utbilda och ta fram användbara produkter som är till hjälp i arbetsmiljöarbetet.

Viktoria Lundqvist Arbetsrättsjurist, förhandlare
Mobil: 070-341 77 36
Arbete: 08-762 72 22
Email: viktoria.lundqvist@industriarbetsgivarna.se

_HFA0939_web.jpg