Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse av vår webbplats. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.

Oansvarigt av Pappers att lämna LO-samordningen

23 oktober 2019

NYHET. – Industriarbetsgivarna beklagar att Pappers väljer att gömma sig bakom fackförbundet Kommunal och att förbundet ställer sig utanför LO-samordningen. Det säger Per Hidesten, vd för Industriarbetsgivarna och kallar agerandet för oansvarigt.

Per Hidesten

Per Hidesten understryker att Pappers istället, såsom andra industrifack, behöver lägga all sin kraft på industrins förutsättningar i Sverige.

– I massa- och pappersindustrin finns stora utmaningar. Branschen behöver stärkt internationell konkurrenskraft för att fortsätta vara livskraftig, det finns många utmaningar med kompetensförsörjningen och inom arbetsmiljöområdet, säger Per Hidesten.

– Pappers agerande ger signaler om att man inte tar industrins utmaningar på allvar.

Han bedömer att agerandet leder till en marginalisering av förbundet.

– Pappers är inte med i Industriavtalet och de har hoppat av de centrala förhandlingarna om arbetsrätten och LAS. Samverkan är en grundbult i den svenska modellen.

– Men att Pappers nu kliver av LO-samordningen påverkar inte märkessättningen eller industrins normering. Det märke som parterna inom industrin kommer att förhandla fram kommer även att gälla inom massa- och pappersindustrin, avslutar Per Hidesten.

_HFA4791_web.jpg

Marina Lähteenmaa Kommunikationschef
Mobil: 072-247 50 33
Arbete: 08-762 67 57
Email: marina.lahteenmaa@industriarbetsgivarna.se

_HFA3769_web.jpg