Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse av vår webbplats. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.

Succé för Almedalens hårdaste mingel

8 juli 2019

EVENEMANG. Även i år arrangerade Industriarbetsgivarna Almedalens hårdaste mingel tillsammans med Svemin och Jernkontoret. Ett mingel som bjöd på viktiga diskussioner om kompetensfrågor och klimat, men också uppsluppen emojidebatt.

Panel av ungdomspolitiker

Stämningen var uppsluppen när fem ungdomspolitiker äntrade scenen på Almedalens hårdaste mingel, ett återkommande inslag under politikerveckan i Visby. Medverkande i panelen var Magnus Ek, ordförande Centerns Ungdomsförbund, Benjamin Dousa, ordförande Moderata Ungdomsförbundet, Joar Forssell, ordförande Liberala Ungdomsförbundet, Magnus Hallander, ordförande Kristdemokratiska Ungdomsförbundet och Lovisa Berglund, infrastruktur- och energipolitisk talesperson Grön Ungdom.

Emojidebatt lockade till skratt

För att svara på frågorna från minglets moderatorer Maja Boström, kommunikationsdirektör Jernkontoret och Emma Härdmark, kommunikationschef Svemin, fick paneldeltagarna använda sig av emojisymboler. En succé som belönades med många skratt från den gruv- och stålkunniga mingelpubliken.

Debatten, som fokuserade på klimat- och kompetensförsörjningsfrågor, kommenterades avslutningsvis av Christina Båge-Friborg, hållbarhetsdirektör SSAB och Mikael Staffas, vd och koncernchef Boliden. 

Topplacerat mingel

På plats var också Makthavare.se som valde att placera minglet på sin topplista även i år. I mingellistan för 2019 skriver de att "upplevelsen av det här minglet var att det var genuint. Dessutom arrangerat utan byrå, vilket är världens största plus i kanten." 

Kollage Almedalen.jpg

Foto: Rickard Kihlström