Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse av vår webbplats. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.

Turbulent omvärld påverkar exportlänet Västmanland

16 september 2019

En inbromsande världsekonomi och global turbulens resulterar i att flera industriföretag, bland annat i Västmanland, varslar anställda. Enligt bransch- och näringslivsföreträdare kommer det här få fortsatta effekter på sysselsättningen framöver.

På bara några veckor har fyra stora industriföretag i Västmanland meddelat att de tvingas varsla sammanlagt över 200 anställda på grund av vikande orderingångar och lägre efterfrågan på arbetskraft. För arbetsgivarorganisationen Industriarbetsgivarna får den inbromsande världsekonomin konsekvenser för deras medlemsföretag inom basindustrin. Framförallt är det tufft för stålindustrin, med stora kunder inom fordonsindustrin där efterfrågan minskat.

– Vår bedömning är att det här kommer att fortsätta. För företagen gäller det att vara flexibla och kunna ställa om snabbt, så det finns stor risk för fler varsel framöver, säger Per Hidesten, vd för Industriarbetsgivarna i en intervju till SVT Västmanland.

Läs mer: Turbulent omvärld påverkar exportlänet Västmanland, 2019-09-14

 

Marina Lähteenmaa Kommunikationschef
Mobil: 072-247 50 33
Arbete: 08-762 67 57
Email: marina.lahteenmaa@industriarbetsgivarna.se

_HFA3769_web.jpg