Fokus på Avtal20 i senaste Avtalsnytt

29 januari 2020

NYHET. – Just nu sitter vi i täta möten med motparterna, där vi försöker ta reda på vad som är möjligt att jobba vidare med och se om vi kan hitta bra lösningar, säger Industriarbetsgivarnas förhandlingschef Per Widolf om de pågående avtalsförhandlingarna.

Industriarbetsgivarnas avtal

I det senaste numret av Industriarbetsgivarnas nyhetsbrev Avtalsnytt är fokus riktat mot de förhandlingar som nu pågår med de fackliga motparterna.

– Stämningen är avvaktande konstruktiv och nästa steg är nu att vi tillsammans med våra respektive avtalsdelegationer intensifierar diskussionerna, säger Per Widolf.

"Ett gemensamt tjänstemannaavtal för basindustrin är en nödvändighet"

Kristina Karmestedt Estman är biträdande förhandlingschef på Industriarbetsgivarna och ansvarar för förhandlingarna med tjänstemannafacken Unionen, Sveriges Ingenjörer och Ledarna. I en intervjufilm summerar hon de viktigaste frågorna.

– Moderna avtal med villkor anpassade till dagens förutsättningar är en av våra viktigaste frågor i förhandlingarna med tjänstemännen. Vi vill skapa förutsättningar för detta genom ett gemensamt tjänstemannaavtal för basindustrin. Vi har jobbat med facken i en arbetsgrupp under den här avtalsperioden och arbetet fortsätter under förhandlingarna, säger hon.

Ta del av senaste Avtalsnytt


Prenumerera på Avtalsnytt

Vill du motta direkt information under avtalsrörelsen om förhandlingsläge, avtal och konflikter? Maila till info@industriarbetsgivarna.se och ange Avtalsnytt i rubriken. Uppge mailadress samt gärna vilket företag du arbetar på.