Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse av vår webbplats. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.

Ny ordförande för Industriarbetsgivarna

27 maj 2020

NYHET. Göran Björkman, chef för affärsområdet Sandvik Materials Technology, har valts till ny ordförande för Industriarbetsgivarna. Han efterträder Henrik Sjölund, vd för Holmen.

Göran Björkman, Sandvik

– Jag ser fram emot detta uppdrag och att driva Industriarbetsgivarnas intressen som ett led i att stärka industrins konkurrenskraft och innovationsförmåga i Sverige, säger Göran Björkman.

Björkman tillträder som ny ordförande för Industriarbetsgivarna i en tid som präglas av både utmaningar och möjligheter. Tillväxten avtar generellt, samhällskonsekvenserna av coronapandemin är omfattande och såväl den svenska som den globala ekonomin befinner sig i ett allvarligt läge.

– Det är avgörande att industrin får rätt förutsättningar att fortsätta vara en stark motor i den svenska ekonomin. Svensk industri behöver kostnadskontroll och långsiktiga spelregler. Stabila och långa planeringshorisonter är nödvändiga för industrins kapitalintensiva investeringar, säger han.

Valet av ny ordförande skedde på organisationens stämma den 19 maj. Ulf Larsson, vd för SCA valdes till ny vice ordförande.

Övriga styrelsen består av Martin Lindqvist, koncernchef SSAB; Santhe Dahl, koncernchef VIDA-koncernen; Jan Moström, vd LKAB; Magnus Ohlsson, vd Cementa AB; Thomas Jansson, ägare Bröderna Jansson Nissavarvet AB samt Lennart Evrell, adjungerad ledamot.

Pressbilder samt en profilintervju med Göran Björkman finns här.

 

Marina Lähteenmaa Kommunikationschef
Mobil: 072-247 50 33
Arbete: 08-762 67 57
Email: marina.lahteenmaa@industriarbetsgivarna.se

_HFA3769_web.jpg