Välbesökt webbinarium om kompetensutveckling

7 april 2020

NYHET. Under måndagen bjöd Industriarbetsgivarna och Teknikföretagen in till webbinarium om kompetensutveckling av personal under korttidsarbete.
– Målet var att få företagen att bättre lära känna våra branschvalideringsmodeller, säger Jesper Hedin, utredare på Industriarbetsgivarna.

kvinna surfar

Vilka möjligheter finns för utbildning och kompetenshöjande insatser nu när anställda tillfälligt går ner i arbetstid under pågående coronakris? Hur kan företagen och medarbetare jobba med att vässa branschspecifik yrkeskompetens? Vad är validering och hur kan det användas i samband med korttidspermittering? Vad kan man använda validering till och hur får man med alla medarbetare på ”tåget”?

Det var några av frågorna som gicks igenom när Industriarbetsgivarna tillsammans med Teknikföretagen och IF Metall höll ett välbesökt webbinarium på temat ”Kompetensutveckling av personal under korttidsarbete”.

"En koncentrerad presentation av våra branschvalideringsmodeller"

Webbinariet leddes av Jesper Hedin, utredare på Industriarbetsgivarna, Maria Rosendal, enhetschef kompetensförsörjning och digitalisering på Teknikföretagen och Josefine Larsson, utredare på IF Metall.

– Vi gjorde en koncentrerad presentation av vilka modeller som finns, och hur man skall göra för att komma igång. Målet med webbinariet var att få företagen att bättre lära känna våra branschvalideringsmodeller, och jag tycker vi lyckades förmedla det, säger Jesper Hedin, utredare på Industriarbetsgivarna.

Ta del av webbinariet

Missade du webbinariet eller önskar du lyssna till det igen kan du göra det här nedanför. Presentationen som visades finns här.

Jesper Hedin Utredare Kompetensförsörjning
Mobil: 076-810 67 41
Arbete: 08-762 67 41
Email: jesper.hedin@industriarbetsgivarna.se

_HFA1047_web.jpg