Charlotta Steinwall är ny förhandlare på Industriarbetsgivarna

6 april 2021

Industriarbetsgivarna har anställt Charlotta Steinwall som rådgivare och förhandlare. Steinwall kommer närmast från tjänsten som arbetsrättsjurist och samordningsansvarig för tjänstemannaavtalet på Byggföretagen.

Charlotta Steinwall

Charlotta Steinwall kommer att framför allt att arbeta med service till Industriarbetsgivarnas medlemsföretag genom rådgivning och hantering av arbetsrättsliga ärenden, samt hålla kurser och utbildningar i arbetsrättsrelaterade ämnen. Vidare kommer hon att arbeta med förhandlingsverksamhet i form av tviste- och medbestämmandeförhandlingar inklusive tolkning, tillämpning och utveckling av aktuella kollektivavtal, samt vara delaktig i kollektivavtalsförhandlingar.

– Vi är mycket glada att Charlotta Steinwall har börjat hos oss på Industriarbetsgivarna. Hennes kompetens inom arbetsrätt samt hennes professionella bakgrund från både Byggföretagen och Svensk Handel kommer att göra stor nytta i rådgivnings- och förhandlingsarbetet framöver, säger Kristina Karmestedt Estman, biträdande förhandlingschef på Industriarbetsgivarna.

– Jag är mycket glad att få möjligheten att fördjupa mig i basindustrins förutsättningar och att få stödja Industriarbetsgivarnas medlemsföretag i förhandlingar och arbetsrättsliga frågor, säger Charlotta Steinwall.

Charlotta Steinwall är utbildad jurist från Stockholms universitet och har tjänstgjort som tingsnotarie vid Värmlands tingsrätt och Västmanlands tingsrätt. Hon har också tidigare bland annat arbetat som förenings- respektive arbetsrättsjurist på Svensk Handel samt biträdande jurist på Baker & McKenzie Advokatbyrå.

Charlotta Steinwall Arbetsrättsjurist, förhandlare
Mobil: 072-218 81 23
Arbete: 08-762 67 83
Email: charlotta.steinwall@industriarbetsgivarna.se

_HFA6014_544x640.jpg