Kompetens.nu hjälper yrkesverksamma att utveckla nya färdigheter med LinkedIn Learning

25 januari 2021

NYHET. Tusentals får chansen att förbättra sina kunskaper inom teknik, företagsekonomi och mjuka färdigheter genom digitala gratisutbildningar.

Lärportalen kompetens.nu, som tillhandahåller kompentensutveckling för yrkesverksamma, inleder nu ett samarbete med LinkedIn som ger användarna tillgång till LinkedIn Learning’s alla utbildningar. Tusentals yrkesverksamma, inklusive de yrkesgrupper pandemin slagit hårdast mot som tjänste- och flygbranschen, ges möjlighet att lära sig mer om ny teknik, företagsekonomi och mjuka färdigheter genom LinkedIn Learning. Utbudet på plattformen består av över 16 700 onlinekurser som leds av ämnesexperter.

Ger fler möjligheten att utveckla kompetenser

Kurserna sträcker sig från AI och big data till ledarskap och personlig utveckling, vilket ger fler möjlighet att förbättra och utveckla de kompetenser som företag och rekryterare efterfrågar idag. Projektledare, mjukvaruutvecklare och säljare är några av de yrkesroller arbetsgivarna har störst behov av just nu, enligt LinkedIn Economic Graph.

Information om initiativet finns på www.kompetens.nu

LinkedInanvändare kan aktivera funktionen #OpenToWork för att signalera till arbetsgivare och rekryterare att de letar efter nya möjligheter. Dessutom finns verktyget Career Explorer, för tillfället i en betaversion, som kan hjälpa dem att hitta nya roller baserat på användarnas nuvarande kompetenser.


Om kompetens.nu

kompetens.nu är en lärportal baserad på arbetsmarknadens behov av kompetensväxling och kompetensutveckling. Bakom initiativet står Tillväxtverket, Vinnova, Myndigheten för yrkeshögskolan, Teknikföretagen, Industriarbetsgivarna, IF Metall, Sveriges ingenjörer, Unionen och Combient. Lärportalen är utvecklad av Collegial. Samarbetet initierades inom ramen för regeringens samverkansprogram för kompetensförsörjning och livslångt lärande och finansieras av Europeiska Socialfonden med 22 miljoner SEK under 2021.

Om LinkedIn Learning

LinkedIn Learning är en ledande digital lärplattform som hjälper yrkesverksamma att lära sig relevanta kompetenser och uppnå sina mål. Den kombinerar ett bibliotek av över 16 700 aktuella kurser på 7 olika språk med en engagerande, intuitiv och personanpassad upplevelse. LinkedIn Learning innehåller dessutom realtidsinsikter som hjälper utbildningsledare att identifiera kompetensluckor. För mer information, besök www.learning.linkedin.com.

Foto: Emilia Jiménez-Bergmark / Bredda bilden