Vi söker jurist med processerfarenhet till Industriarbetsgivarna

13 januari 2021

JOBB. Är du redo för en ny utmaning och har ett genuint intresse av arbetsrätt? Är du en utåtriktad problemlösare med god social kompetens och ett stort intresse för samhällsfrågor? Om ja, så kan detta vara en möjlighet för dig.

Kollegor diskuterar på industriarbetsgivarna

Vill du bli en del av vårt team och arbeta med arbetsgivarfrågor för Industriarbetsgivarna och dess medlemsföretags räkning? Inom Industriarbetsgivarna arbetar 23 trevliga och kompetenta personer med olika expertiser i en organisation som präglas av gott samarbete och högt i tak.

Industriarbetsgivarna är en renodlad arbetsgivarorganisation för svensk basindustri, d v s stål-, metall-, gruv-, massa- och pappersindustrin, sågverks-, byggnadsämnes-, och svetsmekanisk industri. Industriarbetsgivarna företräder nära 1 000 medlemsföretag med cirka 90 000 anställda. Vårt arbete går ut på att underlätta för våra medlemsföretag så att de kan ägna sig åt sin kärnverksamhet. Vi arbetar med service till medlemsföretagen i form av exempelvis rådgivning i arbetsrätt, kollektivavtal och arbetsmiljöfrågor och håller kurser och utbildningar anpassade till industriföretag. Vi förhandlar om löner, allmänna villkor och sluter kollektivavtal för våra medlemsföretag. Vi arbetar också med kompetensförsörjning, utrednings- och utvecklingsarbete och hjälper våra medlemsföretag med förhandlingar samt juridiskt biträde i domstolsprocesser.

I arbetsuppgifterna ingår att ge information och rådgivning till medlemsföretagen avseende tolkning och tillämpning av arbetsrättslig lagstiftning och kollektivavtal, att driva tvistemålsprocesser vid domstol för våra medlemmars räkning samt att hålla utbildningar inom arbetsrätten. Du tillhör juristenheten, men samarbetar nära förhandlarenheten och andra expertfunktioner inom organisationen. Du rapporterar direkt till chefsjuristen.
Vi söker dig som har minst fem års erfarenhet av arbetsrätt och processvana från en arbetsgivarorganisation eller advokatbyrå. Du har en juristexamen och är notariemeriterad. Meriterande är erfarenhet av förhandlingsarbete. Meriterande är även erfarenhet av arbete med EU-rättsliga frågor inom det arbetsrättsliga området. För att passa i rollen har du ett starkt intresse för arbetsmarknads- och samhällsfrågor.

Vi tror att du är en person som har god förmåga att arbeta lösningsorienterat och är flexibel och orädd för att ta egna initiativ. För att passa för rollen ser vi vidare att du är utåtriktad, social och kommunikativ, då arbetet innebär många olika kontaktytor, såväl internt som externt. Du är diplomatisk i ditt sätt och har lätt för att samarbeta med andra. Du kommer att erbjudas en stimulerande roll med varierande arbetsuppgifter och stora utvecklingsmöjligheter i en spännande organisation med en positiv och öppen atmosfär, där engagerade kollegor bidrar till ett gott lagarbete. Industriarbetsgivarna sitter i lokaler i centrala Stockholm tillsammans med andra arbetsgivarorganisationer som vi samverkar med på olika sätt.

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se då urval sker löpande. I denna rekryteringsprocess samarbetar Industriarbetsgivarna med Jurek Law. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Ulriikka Järnefelt på telefonnummer 0766 33 14 40.

Läs mer och ansök via Jurek.se