Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse av vår webbplats. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.

Från Järnbruksförbundet till Stål och Metall

1906 bildades Järnbruksförbundet av ett antal bruksägare.
1986 bytte Järnbruksförbundet namn till Stål- och Metallförbundet (SMF) och ändrade stadgarna för att kunna värva företag som inte direkt kokade stål.
1988 inledde Stål- och Metallförbundet kanslisamverkan med SVEMEK
1994 Gruvornas Arbetsgivareförbund (GAF) anslöt till kanslisamverkan och Bengt Huldt blev vd över flera förbund inom dåvarande Metallgruppen.
2006 bytte Stål- och Metallförbundet namn till Stål och Metall Arbetsgivareförbundet med förkortningen Stål och Metall. Detta gjordes i samband med att förbundet firade 100 år med konferens och fest, historik, tidning och ny logotype.
2009 bildade Stål och Metall, Industri- och KemiGruppen, SVEMEK och Gruvornas Arbetsgivareförbund det gemensamma servicebolaget Industriarbetsgivarna.
2012 är Stål och Metall, SVEMEK och Gruvornas Arbetsgivareförbund ensamma ägare till servicebolaget Industriarbetsgivarna efter att Industri- och KemiGruppen lämnat samarbetet inom ramen för Industriarbetsgivarna den 1 januari. Senare under året tecknades samverkansavtal med Skogsindustrierna och en ny organisation för svensk basindustri tog form.